Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - katt ide!

Karácsonyi angyalok - mi a titkuk?

Közzétéve: 2019. 11. 30. Írta: Sáfrány Zsófia Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés
Ez a cikk 187 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Bibliában szereplő hírnökök Isten hírnökeiként kerülnek megemlítésre. A karácsonyi angyalok talán a legnépszerűbbek az angyalok körében.

 
Az angyalokat halhatatlannak tartják, akik a mennyben élnek és kapcsolatot tartanak Isten és ember közt. Tradicionálisan a képeken és a költészetben is, az angyalok emberi formában jelennek meg, szárnyakkal a hátukon. A szárnyak az ártatlanságot, a tisztaságot, a békét és a szeretetet jelképezik, melyek emberi tulajdonságok bár, viszont mégis Istenhez köthetőek. A Héber Biblia, vagy más néven keresztény Ótestamentum említette először az emberi alakú angyalokat szárnyakkal a hátukon, akik még repülni is tudtak.

Az Újtestamentum szerint, mikor az emberek sajnálják vétküket, az angyalok oldják fel őket. A Bibliában 9 rendje van az angyaloknak, akik közül Seraphim és Cherubim angyalok állnak a rang élén. Az angyaloknak vezére is van, akik arkangyalként ismernek, mint Szent Mihályt. Mindannyiunknak van azonban egy kísérőangyala, aki megvéd minket, vigyáz ránk és megnyugtat a nehéz időkben is. Krisztus után 1100-1200-ban terjedtek el igazán a keresztény tanmesék az angyalokról, akárcsak Aquinói Szent Tamás tanításai által. Szent Tamás hitt abban, hogy az angyalok töltik be az űrt Isten és ember között és, hogy hallhatatlanok, illetve megszámlálhatatlanul vannak jelen. Szent Tamás szerint az angyaloknak tökéletes tudás áll birtokában mindenről, kivétel az olyan dolgok, melyek emberi választás eredményei, illetve, melyeket csak Isten tud.

Krisztus születésekor is kulcsfontosságú szerepet kaptak, illetve a karácsonyi ünnepek során is. Az angyalok azok, akik ugyanis meghozták Jézus születésének hírét. Gábriel, a mennyei karácsonyi angyal hozta meg Máriának a hírt, hogy várandós és, hogy kiválasztott Isten fiának édesanyjaként. Egy másik angyal üzente Józsefnek, hogy vegye feleségül Máriát és vigyázzon a kis Jézusra. A legenda szerint Isten néhány olyan angyalt választott kísérőül József és Mária mellé útjukon Betlehem felé, akik még csak tanulták angyali hivatásukat. Az újonc angyalok megtettek minden tőlük telhetőt, hogy a pár menedéket találjon a városon kívül, egy kis istállóban.

Annyira izgatottak voltak, hogy látták Isten fiának születését, hogy egészen közel gyűltek a földhöz és kedves hangon éneklésbe kezdtek. A leggyorsabb angyal, amint meglátta az újszülött csecsemőt, hirtelen megértette, hogy az ő feladata megvinni a hírt a születéséről. Annyira boldogok voltak, hogy közös dal éneklésébe kezdtek hálát adván az örömteli eseménynek. Daluk annyira dallamos volt, hogy eljutott a Földön mindenkihez. Egy karácsonyi angyal Betlehem mellett is megjelent, hogy megvigye a hírt Jézus születéséről. Még ma is, ha karácsonyi angyalokat látunk zenélve, boldogan énekelni, a figyelmünk egyből megakad e boldog kórus láttán és ez az, mely minden gyermeket évről-évre megidéz látványával.
Forrás: Ezoterikus.hu