Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - katt ide!

Bonyolult az életed? Lehet, hogy a neved miatt?

Rendezvényekre kell egy jósda!

Csupán néhány programötlet a 200-ból:

Ismerje meg további ötleteinket! Családi nap, céges rendezvények, privát partyk, bálok? 17 évnyi tapasztalat, megújuló ötletek, ingyenes dekoráció!

Holdnaptár

Alvás közbeni szex? Szexomnia!

Közzétéve: 2018. 06. 24. Írta: forrás: Medipress Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés
Ez a cikk 239 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Bár az alvási rendellenességek közül talán nem a szexomnia a legrosszabb, de az biztos, hogy az egyik legkellemetlenebb. A szexomnia ugyanis alvás közbeni szexet jelent.

 
A mostani felmérések szerint a szexomnia előfordulása 7.6 %-os az alvási rendellenességekkel foglalkozó központokban. Az éjszakai közösülés férfiak esetében jóval gyakoribb, mint nőknél (11 és 4 %).

Korábbi kutatások során kiderült, hogy vannak néhányan - főleg férfiak, - akik az orgazmusig is eljutnak álmukban anélkül, hogy emlékeznének rá. Az alvás közbeni szexre csak a partnerek beszámolója derít fényt.
 


A mostani felmérésben összesen 832 önkéntes vett részt, akik korábban mind küzdöttek valamilyen alvási rendellenességgel. "Korábban nem voltak adataink a szexomnia előfordulásának gyakoriságáról - nyilatkozta Sharon A. Chung, a Toronto Egészségügyi Egyetem pszichiátriai osztályának munkatársa - Bár a nyolc százalékos előfordulás igen nagy aránynak tűnhet, mindenképp le kell szögeznünk, hogy a felmérést egy alvási rendellenességekkel foglalkozó klinikán végeztük. A betegség előfordulása az átlagemberek körében sokkal kisebb."

A szexomnia tünetei hasonlóak a többi alvási rendellenességéhez, vagyis leggyakrabban álmatlanság, fáradtság és depresszió formájában jelentkezik. A különbség csak annyi, hogy a szexomniás betegek csak a legritkább esetben beszélnek orvosuknak problémáik jellegéről.

 

Forrás: Ezoterikus.hu