Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - katt ide!

Ahogy alszol, olyan vagy! Alvásmódok = jellemvonások

Közzétéve: 2019. 03. 21. Írta: Szatmári Nóra Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés
Ez a cikk 440 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ahány ember, annyi alvási szokás. Régóta tudjuk, hogy alváspozíciónk nem csak testünk kényelmét szolgálja, hanem jellemvonásainkról is árulkodik...

 

6 nagy csoportba sorolhatjuk az embereket alvási pozíciójuk alapján. Te melyikbe tartozol?


alvás

Ha tudod biztosan, melyik póz jellemzi leginkább alvásodat, akkor megtudhatod az ehhez társított tulajdonságokat.
 

magzat
Magzat póz (41 %)

Ez a legszokványosabb alvási pozíció, 1000 emberből 410 alszik felhúzott lábbakkal összekucorodva. A statisztika szerint ezek közül kétszer annyi a nő, mint a férfi. A kutatók szerint a magzatpózban alvók rendkívül érzékenyek, mély érzésűek , általában visszahúzódóak. Könnyen teremtenek kapcsolatokat, azonban gyakran bizalmatlanok. A mindennapi életükben rendszerint hátul maradnak, inkább másokat támogatnak.faFahasáb póz (15 %)

A statisztika szerint az emberek mintegy 15%-a használja ezt a pózt, és alszik el úgy, hogy az egyik oldalán fekszik, lábai ki vannak nyújtva, a törzzsel párhuzamosan, a test mellett fekszenek karjai. Ezek az emberek szeretnek mindig és mindenhol a középpontban lenni, könnyen, sokszor megfontolás nélkül vetik bele magukat új feladatokba, épp ezért sokszor csalódnak is, mert nem elővigyázatosak sem az új lehetőségekkel, sem az új ismeretségekkel.esengőKérlelő, epedező póz (13 %)

Egyenes törzzsel, kezeit maga előtt kinyújtva tartva, - mintha kérlelne valakit, - jellemzi ezt a pózt. Derékban kicsit meghajlik, mintha valaki más előtt meghajolna. Igy alszik az emberek mintegy 13%-a. Ez a típusú ember, nehezen dönt, sokszor vacillál, szinte állandó bizonytalanság gyötri. Azonban ha sikerül döntést hoznia, akkor elhatározása megváltoztathatatlan. Állandóan gyanakszik, bizalmatlankodik az Õt körülvevő emberekkel.
katonaKatonás póz (8 %)

Az emberek már csak kis hányada alszik ebben a pózban: a hátukon fekszenek, karjaik közvetlenül a teste mellett, szinte a testhez szorítva helyezkednek el. A "katonások", rendszerint nyugodtak, csendesek, visszahúzódóak, kerülik a feltűnést. A gyakorlatiasságot valósítják meg életükben, nem ringatják álmokba magukat, épp ezért nagyon hatékonyak, bár nem mindig sikeresek. Komoly elvárásokat támasztanak embertársaikkal szemben, de soha nem többet, mint, amit elvárnak saját maguktól is!
szabadesőSzabadeső póz (7 %)

A hasonfekvők. Fejüket oldalra fordítják, párnájukat kezeikkel két oldalról átölelik. Rájuk már mondhatjuk: társasági emberek, nem bírnak meglenni egyedül, mindig keresik mások társaságát. Rendszerint könnyedek, humorosak, lazák. Mindenről és mindenkiről megvan a véleményük, de ők maguk már nehezen viselik a kritika bármely formáját. Jellemző rájuk a sértődékenység, és ha egyszer felhúzzák az orrukat, nehéz őket kiengesztelni.

tengeri csillagTengeri csillag póz (5%)

Ezt a pózt tényleg kevesen használják alvásra. Ekkor az alvó emberek a hátukon fekszenek, karjaik lazán (de nagyobb szöget bezárva) a test vagy a fej mellett, de elsősorban a párnán nyugszanak. Õk nyitottak minden újdonságra, legyen szó találmányokról, új munkahelyről vagy épp ismerkedésről. Rendszerint segítőkészek, nyíltak, kiváló barátok, azonban épp ez a nyitottság teheti őket kiszolgáltatottá, hiszen olyan emberek is megkeresik őket, esetleg kérnek segítséget, akik nem jó szándékkal közelednek feléjük.Mik a legjellemzőbb álomszámok?

Forrás: Ezoterikus.hu