Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - katt ide!

Top 24 álomszín-lista

Közzétéve: 2018. 02. 23. Írta: Sáfrány Zsófia Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés
Ez a cikk 479 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Mielőtt végigolvasnád az álomszín-listát, először gondold át a saját, személyes viszonyodat az egyes színekhez! Meglehet, jelentős összefüggéseket találsz...

 
Emlékeztet-e az a bizonyos szín egy személyre, egy testrészedre, egy tárgyra vagy akár egy gyermekkori emlékre? Pl. ha a sárga szín a gyermekkorod iskolabuszát juttatja eszedbe, akkor bizonyosan más asszociációk is köthetők az álmodhoz az általános színelemzéseken kívül.

Bézs

A bézs szín az állandóságot reprezentálja, a lényeget, annak legletisztultabb formájában. Semleges, határozatlan pozícióra is utalhat.

Fekete

A fekete a tudattalant, az ismeretlent, a veszélyeset, a misztikust, a sötétséget, a halált, a gyűlöletet vagy a bánatot szimbolizálja. Ha az álom örömteli, akkor a fekete jelölhet egyfajta spiritualizmust vagy rejtett képességeket is. Fekete-fehérben álmodni azt jelenti, hogy jobban körül kell határolnod a döntéseidet. A jelenleg zajló folyamatokban nem veszel részt teljes elánnal, ehhez azonban meg kell találnod magadban az egyensúlyt! Egyes esetekben a fekete-fehér álomképek depresszióra vagy szomorúságra is utalhatnak. Lehet, hogy úgy érzed a szíved mélyén, hogy nem elég izgalmas az életed.

Kék

A kék szín az igazságot, a győzelmet, az eget, a végtelenséget, a lojalitást, a nyitottságot, az eltökéltséget jelképezi. Lehetséges, hogy álmod azt üzeni, hogy itt az ideje valami új dolognak nekivágni. A kék szín jelenléte az álmodban azt is jelentheti, hogy spirituális út előtt állsz és optimistán tekintesz a jövődbe. Az elmédben béke honol. Az erős kék utalhat szomorúságra is.
 


Barna

A barna szín a praktikusságot, a fizikai komfortérzetet, a konzervativizmust és a materialista karaktert jelképezi. A barna ugyanakkor a föld és a talaj színe is egyben. Lehet, hogy vissza kell térned a gyökereidhez?

Burgundi

A burgundi szín álmaidban a sikert, a vagyont és a győzelmet jelképezi. Felettébb nagy potenciális erőt mutat.

Fukszia

A fukszia szín a meditációhoz és spiritualizmushoz való kapcsolatodra utal. Régi szokásoktól szabadulhatsz meg új dolgok kedvéért. Az érzelmi stabilitás színe.

Arany

Az arany szín a spiritualizmusra utal, emellett összefüggésben áll a gazdagsággal, a kifinomultsággal és a környezeted iránti igényességgel.

Zöld

A zöld szín a pozitív változások színe. Jó egészség, fejlődés, termékenység, remény, vitalitás, béke-csupa boldog jelentéssel bír. A zöld a rehabilitáció színe is, illetve a függetlenedésé is egyben. Utalhat álmainkban a pénzre és az irigységre is. Sötét árnyalatai materializmusra, megcsalásra, nehézségekre mutathatnak. Meg kell találnod az egyensúlyt a feminin és a maszkulin oldalaid között!

Szürke

A szürke szín a félelmet, hidegséget, depressziót, betegséget, ambivalens érzéseket és csalódottságot jelképezi. Lehetséges, hogy elhagyatottnak és érzelmileg üresnek érzed magadat!

Pink

A pink szín álmaidban a szexualitást és a szenvedélyt jelöli.

Indigó

Az indigó szín a spiritualizmussal és a belső védelemmel áll összefüggésben.

Elefántcsont szín

Az elefántcsontszín a tisztaságot és a kifinomultságot jelenti.

Gesztenye

A gesztenye szín a kurázsi, a heroizmus és az erő szimbóluma.

Olívzöld

Az olívzöld szín a természet hatalmát és a Zent jeleníti meg az álmaidban. Meg kell tanulnod viselkedni mások jelenlétében és alkalmazkodni környezetedhez!

Narancs

A narancsszín a reményt, a barátságosságot, az életrevalóságot, a nyitottságot és kalandvágyást szimbolizálja. Lehet, hogy szeretnéd kitárni magad előtt a kapukat és kiszélesíteni a horizontodat!

Barack

A barack szín a feltétel nélküli szeretet és béke szimbóluma.

Rózsaszín

A rózsaszín a szeretet, élvezet, boldogság, kedvesség és édes élet jelképe. Jelentheti azt is, hogy szerelmes vagy, illetve megtaláltad az igaz kedvest!

Lila

A lila szín a gyógyulás, a szeretet, a kedvesség színe. A magas pozícióval, sikerrel is összefüggésben áll.

Piros

A piros szín az energiát, a belső szenvedélyt, az agressziót, a kurázsit szimbolizálja. A piros színnek mély spirituális és érzelmi jelentései vannak. A veszélyt és a szexualitást ugyanúgy jelentheti.

Ezüst

Az ezüst szín a visszafogottságot és megfontoltságot jelenti. A védő energiák szimbóluma.

Türkiz

A türkiz szín a természet energiáit reprezentálja. Összefüggésben áll a nap, a tűz és a férfi energiájával.

Viola

A viola színnek erős spirituális erőt tulajdonítanak. Gyakorta jelöl vallásos meggyőződéseket. A viola árnyalat megjelenése az álomban mindenképpen figyelmességre és gyengédségre utal. Olyan embert mutat, aki vágyik a védelemre.

Fehér

A fehér szín a tisztaságot, a tökéletességet, a békét, a súlytalanságot, a szabadságot jelképezi. Lehet, hogy az élet új oldalát fedezed fel.

Sárga

A sárga szín pozitív tulajdonsága, hogy harmóniára, boldogságra, sikerre és sok energiára utal, míg másrészt jelölhet betegséget vagy gyámoltalanságot is. Ilyen esetben kezedbe kell venned a sorsodat és nehéz döntéseknek kell elébe nézned!
Forrás: Ezoterikus.hu