Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - katt ide!

Tanuljunk meg tudatosan álmodni!

Közzétéve: 2006. 01. 17. Forrás: tudatos-almodas.host.sk
Értékelés
Ez a cikk 5146 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
Nyilvánvaló kérdés, hogy meg lehet-e egyáltalán tanulni a tudatos álmodást?

Ha megvizsgálod az álmokat és a tudatot, rájössz, hogy fel kéne ismerned a tudatállapotodat. És miért ne lennél éber és tudatos eközben? Ha már egyszer álmodsz, miért ne alakítanád te az eseményeket kedved szerint? A tudatos álmodás biztonságos és ártalmatlan szórakozás. A legrosszabb, ami megeshet, hogy felébredsz vagy visszaesel normál álomba.

Ha tudatos álomban vagy, és álomirányítási technikákat fejlesztesz ki, akkor az álom lehetőségek, kalandok, tanulás és szórakozás játszóterévé válik. Ki tudja, mire jössz rá? Én már olvastam könyveket, néztem filmeket, versenyeztem autókkal, lovagoltam sárkányok hátán és varázslatos háborúkban harcoltam, mindezt tudatos álomban.

Nem volt egy álmom sem, amelynek ne lett volna valamilyen személyes értéke, legyen az szépség, részlet, zene vagy kaland. Még az ijesztő álmokat is általam irányított horrorfilmként éltem meg.

Az álom irányítása olyan egyszerű lesz, mint a gondolkodás. Semmi mást nem kell tenned, csak gondolnod valamire, és azt kivetíteni az álomra. Az álmok minden kívánságodhoz alkalmazkodnak. Az irányítási technikák tudati fejlődésünk fontos részét képezik, hiszen a gondolkodás új módjait mutatják meg.

Ha valami rossz dolog történik álmodban, könnyen megállíthatod: hozz létre egy erőteret, és küldd el a baj forrását egy jól irányzott pszichokinetikus lökéssel! Változtasd rémálmaidat halloweenezéssé! Ha az álmodás ezen egyszerű művészetét mesteri fokon elsajátítod, áloméleted kalandok sorozatává válik.

Álom közbeni egyensúlyozási technikák

A tudatos álmodás legnagyobb kihívást igénylő része a lehető legrosszabb dolog: a felébredés vagy az irányítás elvesztésének lehetősége. Minden állapotban ez volt a legrosszabb, ami velem történhetett, és ez rád is vonatkozik. Felébredhetsz vagy tudattalan álomba zuhanhatsz, ezért egy egyszerű egyensúlyozási technikát alkalmazunk.

Emlékszel még a meditációkra? Mostanra már kezdesz hozzászokni az egyensúlyozáshoz, a relaxáláshoz és a stresszoldáshoz. Ha az álmod tudatos, ezeket könnyen felidézheted és alkalmazhatod. Mondd magadnak, hogy nyugalom, és úgy lesz!

A második dolog, hogy amikor feltűnik, hogy kicsúszik a kezedből az irányítás, hagyd abba, amit csinálsz, és ragadj meg valamit az álomban! Ezt „horgonytechnikának” hívom. Kapaszkodj egy álomhorgonyba: egy rúdba, egy autókormányba, bármilyen láthatólag nehéz és tömör álomtárgyba! Megérintheted a falat vagy a földet is. Ez a trükk hatékony módja a stabilizálásnak. Ne csinálj mást, csak egyensúlyozz és próbálj magadra összpontosítani! Próbálkozz a logikai teszttel! Ha mégsem sikerülni, ne veszítsd el a kedved; gondolj a sikereidre!

Forrás: tudatos-almodas.host.sk

Bezárás