Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Ajándékutalvány

Adj ajándékba segítséget!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - Kövesd itt!

Meghökkentő felvételek! Gyermekagresszió!

Közzétéve: 2010. 03. 18. Írta: Elixír magazin Forrás: Freespirit.hu
Értékelés
Ez a cikk 3960 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
Meglepő kutatási eredményt tettek közzé, amely szerint a gyerekeknek bemutatott rendkívül élethű, erőszakot ábrázoló képek és rajzok visszaszorították agresszív hajlamukat.

A vizsgálat során a gyerekeknek sok felnőtt számára is sokkoló képeket mutattak, amelyeken lőfegyvertől szerzett sérüléseket, szúrt sebeket, fájdalommal küzdő és megvert áldozatok szerepeltek. A várakozásokkal ellentétben a képek megtekintése után a résztvevő gyerekeknek javult a konfliktusok és az agresszió iránti magatartásuk.

 

Rémtettek gyűjteménye

Miután megnézték a felvételeket, határozottan utaltak arra, hogy kisebb valószínűséggel választanák a személyek közti konfliktusok megoldására az erőszakot. A kutatást végző szakemberek szerint napjainkban valós probléma a tinédzserek és a kisebb gyerekek körében tapasztalható erőszak, ami a kutatók szerint a gyerekek életét betöltő, különféle médiumokból származik, ahol az erőszak következményeit minimalizálják.

Példának a szakemberek egy népszerű rapper videoklipjét említették, amelyben az egyik jelenetben az énekest lelövik, de a következő percben már újra sértetlenül látható. A szakemberek megoldásként azt javasolják, hogy össze kell állítani egy olyan kiadványt, amely tartalmazza a rap klipekből származó képeket, ugyanakkor bemutatja a különböző balesetek áldozatainak a fényképét is azzal a kiegészítéssel, hogy ez a valóság, és nem az, amit a televízióban látnak.

Megszeppent lányok

A vizsgálatban 97 fiú és lány vett részt, akiknek az életkora 7 és 17 év közé sorolható. A szakemberek arról kérdezték a gyerekeket, hogy milyen magatartásformát választanak a konfliktusokkal és agresszióval megterhelt helyzetekben. Azután bemutatták a fent említett képeket, amelyeken bántalmazott emberek szerepeltek. Harminc nappal később 48 résztvevőnél újra megismételték a vizsgálatot, hogy feltérképezzék, vajon mennyire változott meg a hozzáállásuk.

A kutatók általános javulást tapasztaltak az erőszak és a konfliktusok iránti hozzáállásban, és jelentős csökkenést figyeltek meg az agresszív hajlam tekintetében is – leginkább a lányoknál. A kutató csoport vezetője szerint nagyon fontos megfigyelni a lányok erőszak iránti magatartását, mivel a mai társadalomban nagyon sok gyermek egyedül, az édesanyjával nő fel, és így az erőszakhoz kötődő mintákat a nőktől kapja.

 

Forrás: Freespirit.hu