Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - katt ide!

Az év legdepressziósabb napja! Ma és holnap!

Közzétéve: 2010. 01. 23. Írta: Szatmári Nóra Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés
Ez a cikk 3926 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
Brit pszichológusok szerint január 23. és 24. az év legdepressziósabb napja. De mit tehetünk a januárban jelentkező levertség és kedvtelenség ellen? Van néhány tippünk!
Már régóta vizsgálat tárgya az a kérdés, hogy miért éppen a januári hónap vált ki depressziót az emberek nagy többségében. Pszichológusok egyöntetű véleménye, hogy a rossz időjárás, a karácsony óta eltelt időszak, a sikertelen újévi fogadalmak sokasága, a komoly motivációhiány, az ünnepek miatt kiadások okozta adósságok - együtt vagy külön is kihatnak lelkiállapotunkra, s akár letargiát, depressziót is okozhatnak.

Néhány pszichológus a konkrét január 24.-i dátum mellett, az összes téli időszakra eső hétfőt is kritikusnak tartja.

Tehetünk-e valamit ellene?

A kutatások bebizonyítják, hogy az aktivitás és a fittség fenntartása nélkülözhetetlen! Ezért különösen az év elején, de lehetőleg folyamatosan mozgékonynak kell lenünk ahhoz, hogy boldognak és egészségesnek érezzük magunkat. A fizikai és a szellemi aktivitás nagy mértékben kihat a közérzetünkre. De mivel a tél már önmagában arra késztet, hogy bezárkózzunk otthonainkba, ezért fontos, hogy a fejünkben létrejöjjön az igény a mozgásra, a tétlenség leküzdésére.
Forrás: Ezoterikus.hu