Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - katt ide!

Állatokkal álmodsz? Tudd meg mit jelent!

Közzétéve: 2008. 03. 25. Írta: Zágon Judit Forrás: Natúrsziget
Értékelés
Az állatok árnyalt és pontos képet tudnak adni arról, hogy természet adta hajlamaink, készségeink, vonásaink, tulajdonságaink, késztetéseink hogyan működnek a felszín alatt...
...milyen változásokon mennek keresztül az álmok idején, és hogyan viszonyulunk hozzájuk.

Saját álmaink fejtése során szívesen felejtkezünk el arról a törvényről, hogy álmaink állatai a saját természetünkről árulkodnak, és nem rajtunk kívül vannak. Aki vállalja az önismeret rögös útját, annak újra meg újra érdemes eszébe idézni ezt a törvényt.

Szép patkányom halála – 50 éves nő álma

Volt 6 háziállatunk. Három macska, a kutyánk és egy patkány meg a szülője. A patkány gyönyörű volt, tigris-oroszlán-kutya-patkány keverék, fekete alapon sárga foltos, mint a gyerekkori szalamandránk – de sajnos nagyon hangos. Esténként visítozott, hol ezért, hol azért. Nem lehetett tőle aludni, élvezni a nyugalmat... Meg kellett hát ölni.

A férjem tette meg, közös döntésünk alapján. Egy órán át tartott a fojtogatás, közben folyamatosan visított a patkány, rettenetesen sajnáltam, azt hittem, hamarabb túl leszünk rajta.

Nagyon nem akart meghalni, de már erejét vesztette, alig hallhatóan sikított. Mire letette a párom, félholt volt. Elhaló hangon visított még, nyitva maradt a kérdés, mi lesz vele.

Miközben a kis patkány félholtan hevert a földön, hatalmasra nőtt a szülője, ijesztő volt, nem lehetett tudni, hogy ez mivel jár majd, ugyanis egyszerre volt finom, puha szőrű, mackós, és volt valami fenyegető, tigrises benne. Miféle házi-vad lesz belőle?

A jelek szerint mára háziasítottad színes egyéniségedet, temperamentumod azonban hangos, „visítozós”, életrevaló, teherbíró (patkányos) része problémát jelent számodra, pedig tetszik neked. Talán a férjeddel való nyugalmas kapcsolat érdekében szeretnéd kiiktatni, vagy valami módon a férjed az, aki féken tudja tartani énednek ezt a részét. De milyen áron?

Kiszámíthatatlanok a következményei annak, ha erőszakot teszel a természeteden, ha elhallgattatod magad, jelek szerint valami még hatalmasabb keletkezhet helyette, ami egyszerre puha, barátságos és fenyegető. S még az sem biztos, hogy az a kis visítozás végleg elhal.

A mutáns teknős – 20 éves fiú álma

Sétálok egy lánnyal kézen fogva, és beszélgetünk az iskolába menet. Mikor a sulihoz érünk, megpróbálom megcsókolni, de elhúzódik, és csak az arcára adok egy puszit. Utána már a suliban tanulunk, óra van, amikor mutáns teknősbékák az iskolára támadnak, és menekülnünk kell. Én küzdök ellenük, bezárkózunk néhányan egy terembe, fogom az ajtót, hogy ne tudják kinyitni, míg a többiek kiugranak az ablakon, köztük a lány.

Ketten maradtunk már csak a teremben, én még mindig fogom az ajtót, és mondom a másiknak, hogy menjen, ugorjon ki, amire ő azt mondja, hogy nem megy. Helyet cserélünk, ő fogja az ajtót, én kimászok a párkányra, és a 2. emeletről ráugrok egy teherautó tetejére, majd onnan le.

Mikor leérek, ott van a lány, odafutunk egymáshoz és átöleljük egymást, majd még az ott lévő néhány emberrel elkezdünk menekülni a mutáns teknősbékák elől, és ekkor a lányból egy baba lesz, aki a karjaim közt van, és úgy menekülünk.

Miután leráztuk őket, elkezdünk tanakodni, hogy hová menjünk, és abban egyetértünk, hogy haza nem, mert ott megtalálnak, ezért azt beszéltük, hogy valamelyik szórakozóhelyre.

Álmod arra utal, hogy korszakváltásban vagy. Megértél a szerelemre, de ehhez aktivizálódni kéne, döntéseket hozni, ugrálni, szaladni, tetteket végrehajtani. Valószínűleg természet adta lassúságod (teknősséged) most a legfőbb ellenséged, melyet lehet, hogy a szülői ház is támogat, mert fél, hogy elveszít. Jól látod, hogy a szórakozás felé kell fordulnod a megkövült gyerekkor helyett, s hogyha hazamenekülsz a nehézségek elől, akkor minden marad a régiben... Kalandra fel hát!

Pók és sündisznó – 20 éves lány álma

A madarásztáborban voltam a szobában, mikor egy kövér pali jött futva, hogy egy nagyon értékes pókja elszabadult itt. Mondta, hogy ha megtaláljuk, akkor nehogy kidobjuk, mert lyukas az egyik foga, meg kell csináltatni.

Megláttuk a pókot, nagyon gyors volt, és nagyon nagyokat tudott ugrani. Felugrott a vállamra, és végigszaladt a karomon. Legalább 20 cm hosszú volt, fekete-sárga csíkos és olyan vastag kitinpáncélú, hogy el se lehetett volna taposni. Rám parancsoltak, hogy kapjam el, pedig rettegtem és undorodtam tőle. Megmarkoltam középen, de olyan erős volt, hogy majdnem szét tudta feszíteni a kezem. Szerencsére időben elvették tőlem.

Ugyanebben az álomban, ugyanebben a szobában egy mérgező sündisznó is elszabadult, de szerencsére azt is elkaptuk.

Személyiségednek két aspektusával tusakodsz jelenleg.

A pók gyakran a behálózó, megkötő anya szimbóluma, akitől nehéz szabadulni. Természetes, hogy az anya beépül az ember személyiségébe, nem is lehet ez másként. Mégis gyakran ijesztő kérdés-érzés merül fel bennünk: mettől meddig tart a saját személyiségünk? Ilyenkor szabadulnánk a mégannyira is szeretett anyától, aki ilyen-olyan mértékben (lásd a saját álmodat!) fenyeget vagy ránk telepszik. Álmod pókja persze nemcsak anyai szimbólum, hanem a te saját jellemvonásod megjelenése is, a keménységedé, az erődé, eltűnési képességedé, védekező páncélodé... Eme vonásaid láthatólag társaságban enyhülnek, a madarászok között kevésbé látod visszataszítónak magadat.

Ahogy kevésbé vagy köztük tüskés és szúrós is. (Az olvasó számára megjegyzem, hogy ez utóbbi álom gazdája hatalmas önismerettel rendelkezik, a leírtakat tudja magáról – ismeretlenül nem írnék neki ilyen nyers szembesítést.)

Patkány – 82 éves férfi álma

Itthon a szobában észrevettem, hogy nyugodtan sétál egy patkány. Csakhogy ez egy gyönyörű, rózsaszín és narancsszínű, selymes szőrű patkány volt. Közvetlenül, nem elbujdosva viselkedett. Fölvettem a nyakánál fogva, hogy meg ne harapjon, megmutattam a feleségemnek. Nem volt hozzá nagy bizalma. A patkány izgett-mozgott, kényelmetlen volt neki, hogy a nyakánál fogva tartom, és kétszer is belém harapott. Furcsa módon nem lett sebes tőle a kezem, nem is látszott a nyoma. Valamiképp el kellett pusztítanom ezt az állatot, de hogyan? Mind szorosabban fogtam a nyakát, ő pedig egyre zsugorodott, egyre kisebb lett, aztán már olyan pici lett, kvázi kiszáradt a kezemben, csak el kellett dobni. Ezt tettem.

Hozzáfűzés: „Ami a patkányokat illeti: egész életemben mély undort és utálatot éreztem irántuk. Még filmen látva is rémesek. Egyszer a mosókonyhában két patkányt láttam, majdnem rosszul lettem tőlük, szinte megijedtem a látásuktól. Van valami szörnyen visszataszító és félelmetes a sunyi osonásukban.”

Egy olyan személyiségjegyről szól az álom, amelyet mélyen elutasít. A sunyiságot visszataszító és félelmetes vonásnak tartja – akárcsak a felesége –, amitől meg kell szabadulni. Az álma azonban bölcsen tudatja, hogy nincsenek elszigetelt tulajdonságok. A sunyisággal felruházott patkány gyönyörű, rózsaszín és narancsszínű (a szeretet befogadásának és sugárzásának színei!), selymes szőrű állat, ráadásul semmi nyoma a harapásának, ami arra utal, hogy amit Ön pusztítandó sunyiságnak titulál és eldob magától, az valójában inkább védekezési, mérlegelési készség vagy valami hasonló, ami a szeretet-áramlás vagyis az életképesség feltétele. Talán mégse kéne eldobni... Talán felül kéne bírálni a sunyiságnak nevezett emberi viselkedéshez való viszonyát, rájönni, hogy amikor „úgy” viselkedett a múltban, akkor azzal az életét mentette meg.

A rovarok és a panda macik – férjem álma

A kertben nagy tömegben elszaporodtak a rovarok, féltettem a szép gyümölcsöket, ezért egy rovarirtó spray-vel kimentem, bár rossz érzésem volt, hogy mérget szórok szét. A permetezés hatására a két panda macink – egészen kicsi méretűek – elhagyta a két ablak között mélyen levő rejtekhelyét, ahol addig jól elvoltak, majd eltűntek. Tudtam, hogy úgy elbujdostak a méreg miatt a nagy lakásban, hogy nehéz lesz visszacsalogatni őket a megszokott helyükre. Ezt sajnáltam.

A panda maci jelentése az álmodó számára: szuper béke, egy helyben maradás, csak egyfélét eszik, azzal tökéletesen működik. Rovarok: nagyon sokan vannak, feketék és biztos rossz szándékúak.

Lefordítva az álmot hétköznapi élethelyzetre, valahogy így nézhet ki:
„Utálom a rossz szándékot, az apró kis szúrásokat, amik ha túl nagy tömegben vannak jelen, veszélyeztetik a szép természetemet, a termésemet (a gyerekeimet), a teljesítményemet, ezért mérges vagyok. (Igazából a benned jelen lévő rovarságtól szeretnél megszabadulni, mert annak a tudatát egyelőre nem akarod vállalni, hogy Te is képes vagy bántani, piszkálódni, szurkálódni, vagyis te sem vagy tökéletes. Most már azonban tudod.)

Csakhogy ha mérges vagyok, akkor agresszív is, azzal pedig vége a rejtőzködésemnek, a biztonságos megszokottságnak, a békés egyhangúságnak, amivel pedig olyan jól elvoltam eddig.”

A jelek szerint változási szakaszban vagy, kiléptél a rejtekedből, nehezen, de vállalod a haragodat, a mérgedet, a negatív érzéseidet.

Még több álomfejtés: Natúrsziget

Forrás: Natúrsziget