Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - katt ide!

8 szabály, amit a világ más pontjain biztos, hogy betartanak!

Közzétéve: 2008. 01. 15. Írta: fordította: Nóra Forrás: www.magicaura.com
Értékelés
"Ahány nép, annyi szokás", szól a fáma, s bizony van alapja! A világ különböző helyein, az eltérő népek mind-mind számon tartanak egy-két szavakkal kapcsolatos hagyományt, babonát...
A világ különböző pontjain, eltérő kultúrkörökben az emberek úgy vélték, ha megtudod valakinek a nevét, megismerheted magát a viselőjét is, sőt akár hatalmat is szerezhetsz felette. Sok törzsnél egyenesen tiltott volt kiejteni a vezetők / vezérek nevét, felvenni szellemek nevét, vagy akárcsak elárulni a saját nevüket ismeretleneknek.

A közép- és dél-afrikai törzsek tagjainál a mai napig él az a hit, hogy kárt okozhatnak ellenségüknek, úgy, ha szavait kiejtés közben elkapják, és egy méreggel teli ládikóba zárják.

Az északi-sarki népek az emberi testet és a nevet egy egésznek tartják, de úgy vélik, hogy a halált túlélni csak a név tudja.

A régi, cári Oroszországban a középkor folyamán a beteg gyerekeket házon kívül elrejtették, hogy az egyébként is legyengült testet a rossz szellemek ne találják meg. A gyerek gyógyulása után szülei új nevet adtak neki, így védve őt a visszatérő betegségektől.

Az észak-amerikai indián törzsek a neveket a boldogság és az erő forrásaként tartották számon, így kerülték azok gyakori kiejtését, félve attól, hogy a név elkopik.

A vikingek úgy hitték, hogy egy szóval is leteríthetik ellenségüket. A sebesült harcosok még utolsó erejükkel kiejtették ellenségük nevét, így saját halálukat és átkukat küldték rájuk.

Az afrikai kaffer törzsekben az asszonyoknak a mai napig szigorúan tilos kiejteni férjük nevét, mert a hiedelem szerint ezzel szerencsétlenséget hoznak a családra.

A zsidók Sabriri szellem kártokozó tevékenységétől tartottak, s a rabbik úgy vélték: éjjel nem szabad vizet inni: ha ivott, vér száll a fejére. Minő veszély miatt? A megvakulás veszélye miatt. Mit tegyen az ember, ha szomjas? - Ha van valaki ottan, akkor keltse föl azt az embert és mondja neki: Szomjas vagyok. Ha pedig' nincs ott senki, akkor kopogjon az ember a korsón annak födelével és mondja magában gyors egymásutánban: Sabriri, Briri, Riri, Iri, Ri, I. Így folyamatában rövidült a név, s csökkent a szellem ereje is.
Forrás: www.magicaura.com