Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - katt ide!

Hogy kerülnek számok az írásba? A 2-es titka!

Közzétéve: 2018. 07. 12. Írta: Szabó Szilvia Forrás: Az írás tükrében
Értékelés
Ez a cikk 221 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A kézírásunkban gyakran érdekes, új alakot öltenek a betűk, amelyek nemegyszer szimbolikus értelmet hordoznak. Számos esetben előfordul, hogy a különböző betűmódosulások számokat jelenítenek meg.


A grafológiai számszimbolika az írásban fellelhető számoknak tulajdonít értelmet.
Vajon milyen személyiségvonásokat rejtenek az egyes számok? És hol tűnhetnek fel a kézírásban?
Megtudhatod a grafológiai sorozatból!

A nulla titkát itt találod...
Az egyes titkát itt találod...
2: harmonikus összhangban

Egyedül nem megy… Erre már Ádám atyánk is rájött, és Istenhez fordult segítségért, aki a férfi oldalbordájából megteremtette a nőt, és ezzel a nemek kettéváltak. Megszületett a duális világ.
A kettes a két nemmel, a férfival és a nővel hozható kapcsolatba. A férfi és a nő, kettecskén, egymást kiegészítve, együttműködve alkotnak tökéletes egységet.

A kettő az egyensúlyban tartott egyenlő mértékű ellentétes erők szimbóluma. A kettes az örök ritmus (egyszer fent, máskor lent), a lét egyensúlyát képező a szüntelen változás (pl.: nappalból éjszaka), az örök kettősségek, a „vagy-vagy”-ok, az ellentétek száma - Ég és Föld, jobb-bal, férfi-nő, jó és rossz, Jin és Jang. A kettes az élet anyagi oldalát jelezi, a keletkezés és az elmúlás, az Élet és a Halál törvényét.

A kettes a Holddal analóg, ezáltal a nőiesség, a teremtő anya, az érzelmek, az érzékenység, a befogadás-elfogadás bölcsessége és az alkalmazkodás száma, szimbóluma. Jelzi az élet anyagi oldalát is.
Hol találkozhatsz 2-sel az írásban?

Leggyakrabban a z betűben jelenik meg, ami önmagában is a harmónia betűje.
Harmonikus írásképben a kettes megjelenése kiegyensúlyozottságot, érzelmi stabilitást jelöl. 2-ekkel teli írásban előtérbe kerül a lelki erő, a romantika, a művészi érzék, és az intuíció, ami ötletgazdagságot, kreatív alkotásokat eredményezhet.

Szabálytalan írásban történő gyakori felbukkanása viszont már érzelmileg labilis, nyugtalan, szeszélyes, kiszámíthatatlan, hullámzó kedélyállapotú, esetleg hyperérzékeny személyiségről árulkodik, aki határozatlan, befolyásolható és nehezen dönt. A ketteseket írók számára nagyon fontosak lehetnek a morális normák és a társadalmi szabályok. Mindig becsületesen és igazságosan akar cselekedni, még akkor is ha ebből neki kára származhat.


“10 kérdés és válasz a grafológiáról” e-bookot azonnal letöltheted, amikor feliratkozol a grafológiai e-mail tréningre.

Forrás: Az írás tükrében