Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - katt ide!

Békés karácsony? Legyen nyugodt és boldog, így!

Közzétéve: 2013. 12. 19. Írta: Sáfrány Zsófia Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés
Ez a cikk 2102 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A karácsony és az azt megelőző időszak kétségtelenül néhányunk számára az egyik legstresszesebb időszaka az évnek. Neked hogyan telik?

Feng Shui tanácsaink azonban segíthetnek, hogy nyugodt és harmonikus környezetet alakíts ki, saját magad és persze szeretteid számára is. Tégy érte te magad is, hogy pozitív energia áramoljon a lakásodban!

1. Ha több opcióval rendelkezel, akkor a karácsonyfád mindenképpen a déli-, keleti-, délkeleti lakrészen, vagy a lakás közepén állítsd fel! A karácsonyfád az ünnep főszereplője, ezért a helyes elhelyezése segíthet egyensúlyt teremteni a Feng Shui 5 elemének energiája között.

2. A gyertyagyújtás, vagy a kandalló tüze előtt való üldögélés megtisztít mindenkit a káros energiáktól. Minél közelebb vagy a tűzhöz, annál inkább részesülsz a pozitív kisugárzásából. Állíts fel kis színes gyertyákból álló kompozíciókat és gyújtsd is meg őket esténként! Kerüld a gyertyák keleti irányban történő elhelyezését, mivel ezek az egészségeddel és jó közérzeteddel vannak összhangban és nem igényelik a Tűz elem erősítését!

3. Tudatosan próbáld egyensúlyba hozni az ünnep során kiemelt Tűz elem energiáinak túlkapását úgy, hogy hideg színekkel találod meg hozzá a kontrasztot. A zöld, a kék, a fehér, a szürke vagy akár az ezüst mind segítenek enyhíteni az uralkodó piros energiatúltengését. Bár a karácsonyfa is zöld és vizuálisan mindenképpen klassz ellenpárja a pirosnak, azonban valójában a Tűz elemet erősíti.

4. Használj illóolajokat kis mécsesekben, vagy csöpögtess belőlük a párologtató vizébe ezzel segítve a levegő frissen és illatosan tartását, illetve a levegő energiaszintjének egyensúlyát! Az eukaliptusz, az ilang-ilang például nagyon kellemesen párosulnak az ünnepi tűlevél illattal, ugyanakkor meleg, mégis frissítően tisztító aromájuk megtisztítják a teret a káros energiáktól.

5. Végül, de nem utolsó sorban: hallgass a szívedre és hozz létre olyan környezetet, melyben valóban jól érzed magadat! Ne akard minden évben ugyanazt a szettet elővenni, légy inkább kreatív és állj készen a változásra!

Boldog és szeretetteljes karácsonyt kívánunk!
Forrás: Ezoterikus.hu