Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - katt ide!

Bonyolult az életed? Lehet, hogy a neved miatt?

Rendezvényekre kell egy jósda!

Csupán néhány programötlet a 200-ból:

Ismerje meg további ötleteinket! Családi nap, céges rendezvények, privát partyk, bálok? 17 évnyi tapasztalat, megújuló ötletek, ingyenes dekoráció!

Holdnaptár

A szomszéd füve tényleg zöldebb? Valóban jobb a másiknak, mint nekem?

Közzétéve: 2013. 12. 19. Írta: Sáfrány Zsófia Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés
Ez a cikk 1982 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Gondolod, hogy mások szerelmi élete jobb, mint a tiéd? Akkor sürgősen át kell gondolnod még egyszer ezt a teóriát! Mert tán még sincs így…

A kielégületlenség fránya szó. A végtelen számú szakértői tanácsnak, a sok mosolygós-nevetős, és igen attraktív hollywoodi párnak köszönhetően örökké ideálokat kergetünk, legalábbis fejünkben furcsa minta áll össze a tökéletesről. Viszont képes bárki is őszintén bevallani, hogy a szerelmi élete igen vagy épp nem tökéletes és csodálatos, épp úgy, mint a képernyőn? Aligha. Képes vagy te bevallani ezt? Valószínűleg nem.

Persze nem okolhatjuk ezért csakis Hollywoodot! Ha beleuntál hosszú távú kapcsolatodba, s egyszer csak meglátsz egy friss szerelmes párt az utcán, azonnal sötét gondolatok árasztják el a fejedet: "Miért tud épp a kollegám olyan romantikus lenni? Mi van, ha épp ő kell nekem?" Ugyanakkor, ha szingli vagy és egy barátod már régóta hosszú távú kapcsolatban tengeti az életét, a babát, az esküvőt, a szülői találkát tervezve és sok-sok meghitt érintéssel megspékelve… - képtelen vagy nem magányosnak és szeretet nélkülinek érezni magad. A zárt ajtók mögött azonban az a bizonyos barát a párjával a könnyekig unja magát az állandó családi rutinok mókuskerekében. Mert nem tudhatod, hogy mi folyik az ajtó mögött, pedig ha tudnád, nem biztos, hogy... Ez a tipikus "a szomszéd fűje mindig zöldebb" szindróma és sajnos együtt jár ez is emberi természetünkkel.

A nők számára alapvető szükséglet, hogy úgy érezzék: a tökéletes partner van mellettük. Manapság annyi a lehetőségek száma előttünk, hogy hamar elbizonytalanodunk a saját döntéseink súlyától és folyton azt kérdezzük magunktól: "Õ boldogabb, mint én? Lehet, hogy nekem is hasonlóan kellene élnem? Mi tenne boldogabbá?"

Persze másoknál mindig könnyebb az élet napos oldalát észrevenni a saját elégedettségünk helyett! Van, aki azért hagy fel hosszú távú kapcsolatával, mert örökké összeméricskéli kollegája kapcsolatával. A mindig ugyanolyan programok, a romantikus gesztusok hiánya egyre inkább szöget üt a fejünkben, ha a másik szexis kalandjairól és kiruccanásaikról számol be párjával. A gondolat nem hagyja el aztán az ember gondolatkerekeit: "Ha szeretne, akkor biztos neki is eszébe jutnának ilyen ötletek! Talán mégsem ő a megfelelő számomra!" Utána persze nem ritka, hogy a szinglivé vedlett alany a nagy szabadság és a lehetőségek tárházának élvezete helyett, csak azt hiányolja, amije volt. Nem csoda, hogy néhányan valóban visszavágynak független életükbe, hisz a szinglik elbeszéléséből csupa móka és kacagás, flörtölés és buli hallatszik ki, míg a párban élő ezen infók hallatán azt érzi, hogy élete egyszerűen csak elhalad mellette! Ez persze vitákat szül, sőt feltámadhat az "elvágyakozó" félben egyfajta "úgysem veszíthetek semmit" hozzáállás! Arra persze nem gondolnak, hogy szingli ismerősük csupán egy felturbózott változatát mesélte el a hétvégi egyedüli tévénézés és unaloműző csetelés eseménytelenségének!

De akkor hol találhatjuk meg a boldog egyensúlyt? Ha örökké más szerelmi életét vizslatjuk, akkor hogy válhatunk valaha is elégedetté?

Bár az irigység alapvetően romboló hatású, mégis lehet motiváló és segítő erejű is, ha képesek vagyunk realizálni: szükségünk van a változásra! Ha irigykedsz másokra, akkor gondolkodj el, hogy mi is az, ami után vágysz és valósítsd meg! Az irigység tökéletes barométere a titkos vágyaknak, mivel katalizátorként hat az életedben történő pozitív változások bekövetkeztéhez!

Ne felejtsd el, hogy az élet nem egy film!

Még a legrealisztikusabb filmbeli flörtjelenetek is nagyon beállítottak és rózsás képei egy kapcsolatnak! Mikor a moziban ülsz és csak azért, mert a barátod sosem várna rád órákig az esőben állva, vagy harcolna marcona banditákkal, esetleg kockáztatná az életét, a többi lány a moziban mind ugyanezt gondolja, miközben elfelejtik, hogy az ott a vásznon csak egy film!

Ne felejtsd el, hogy mindenki változik!

Egy új kapcsolat csodás kezdeti fázisának sugdosós, összebújós pillanatait felválthatják viszont a közös főzések, a családi találkozók, a hétvégi kirándulások! De ez nem jelenti az, hogy ott ne lehetne édes kis semmiségeket sugdosni a másik fülébe, vagy megölelni olykor! Ez a kapcsolat természetes fejlődésének menete és csak azért, mert a baráti köröd legbujább párja örökké nyalja-falja egymást a publikum előtt, még nem jelenti azt, hogy minden este vizesre gyűrik a lepedőt!

Ne felejtsd el, hogy miért vagy az, aki!

Ha szingli vagy, légy türelmes! Élvezd az "én-időt" és ismerd meg magad! Ha párkapcsolatban élsz, az azért van, mert valami megfogott a kedvesedben egykor, mikor először megláttad! Fókuszálj ezekre a tényekre és csináljatok olyan dolgokat együtt, ami arra emlékeztet, hogy éreztetek a kezdetek-kezdetén! Persze, ha nagyon boldogtalan vagy, talán valóban itt az ideje a szinglik klánját gazdagítani, de győződj meg arról, hogy valóban jó okod van arra, hogy így akard és nemcsak az irreális ideák miatt teszed ezt!
Forrás: Ezoterikus.hu