Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - katt ide!

Pénz vagy házasság?

Közzétéve: 2013. 12. 05. Írta: forrás: Medipress Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés
Ez a cikk 2442 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A pénzt és anyagi javakat előtérbe helyező emberek materializmusukkal szerelmi kapcsolataik boldogságát és stabilitását veszélyeztetik (?).

Mi a materializmus ára?

A pénzközpontú párok tagjainak lehet, hogy több a pénze, de kapcsolatukban általában több a probléma is - derült ki egy nemrég végzett felmérésből.

Szakértők szerint a pénzt és anyagi javakat előtérbe helyező emberek materializmusukkal szerelmi kapcsolataik boldogságát és stabilitását veszélyeztetik.

A felmérés során a Brigham Young Egyetem (BYU) kutatói 1700 házaspár házastársi kapcsolatát vizsgálták meg az Egyesült Államokban. A résztvevőket arról is megkérdezték, mennyit számítanak életükben a pénzügyi és más anyagi természetű javak.

A Journal of Couple & Relationship Therapy című szaklap legfrissebb számában megjelent tanulmány adatai szerint azok a párok, akik nem helyeztek akkora hangsúlyt a pénzügyekre, közel 15 százalékkal magasabb eredményt értek el házassági stabilitás skálán, mint a materiálisabb beállítottságú házaspárok.

"Azokban a házasságokban mértük a legrosszabb kapcsolat-minőségi értékeket, ahol a férj és a feleség is materialista beállítottságú" - nyilatkozta Jason Carroll, a BYU családi tudományok professzora. "Ezekben a kapcsolatokban a házastársak közötti kommunikáció és a problémamegoldó készség is sokkal rosszabb volt, mint a kevésbé pénzközpontú pároknál."

A felmérésben részt vevő házaspárok közül ötből egy pár tagjai vallották, hogy a pénz a legfontosabb a számukra. Esetükben a pénzügyek gyakran képezték vita tárgyát a mindennapokban.

"Az, hogy az emberek miként gondolkodnak a pénzről, úgy tűnik nagyobb hatással van a házastársi kapcsolatokra, mint a valós pénzügyi helyzetre" - tette hozzá Carroll.
Forrás: Ezoterikus.hu